over mij

Judith Pijpers

Judith Pijpers, ik ben opgeleid tot oefentherapeut in houding en beweging  en moeder van twee twintigers.
8 jaar geef ik nu met veel plezier zwangerschapscursussen in mijn praktijk in Uithoorn. Ik vind het fijn om met mijn opgedane kennis en ervaringen over de ontwikkeling en het menselijk lichaam, vrouwen te begeleiden op hun weg naar de bevalling. Mijn opleiding hierin heb ik gehad van de Amsterdamse bevalgoeroe Carita Salomé. Zowel in mijn opleiding tot oefentherapie Mensendieck als later tijdens mijn eigen zwangerschappen. Hierna heb ik me verdiept in de ontwikkelingsmotoriek volgens de  methode Niek Brouw. Zie http://niekbrouw.nl/

Ik merk dat het nodig is om met vrouwen te werken aan meer vertrouwen in hun lichaam. Ook het omgaan met stress en pijn hoort daar voor mij bij. Tijdens je zwangerschap en bevalling zijn deze drie van grote invloed. Door middel van de  oefeningen geven de vrouwen meer aandacht en zorg aan zichzelf. Dit is in deze hektische maatschappij meer nodig dan we onszelf realiseren. Het liefst zou ik ook nog de partners daarin meenemen. Daarvoor ben ik nog opzoek naar een juiste vorm.

Op dit moment ben ik bezig met de motorische ontwikkeling en het spel van baby’s in de opleiding tot Pikler pedagoog . Hiermee kan ik beginnende ouders begeleiden in hun doen en laten in de cruciale beginfase van hun baby. Er is veel te leren voor jonge ouders als het gaat over de ontwikkeling van hun kind. Je leert het belang van de vrije motorische ontwikkeling. Wat is dat een vrije motorische ontwikkeling? Het kan zorgen voor een stevig basis vertrouwen en een spontaniteit/creativiteit  in spelen en bewegen van je kind. zie http://www.pikler.nl/

Verder geef ik in mijn praktijk ook individuele behandelingen bij problemen in houding en beweging, zie http://www.praktijknatuurlijkbewegen.nl/

Zo als je ziet aan de foto hierboven houd ik van de natuur, hoewel ik er nog altijd te weinig in vertoef. Deze Schotse Hooglanders wonen in een klein natuurgebied vlak bij mijn huis. Ik vind deze moeder en haar kind een mooi voorbeeld van wederzijds vertrouwen.